1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Hoe herkent u een namaakdiploma?

Een namaakdiploma (ook wel Diploma Mill genoemd) is een inmiddels internationaal in gebruik geraakte verzamelnaam voor instanties en personen die zich bezighouden met de verkoop van diploma's en academische graden. Het belangrijkste kenmerk van een Diploma Mill is dat het niets met onderwijs te maken heeft maar in feite een bedrijf is dat diploma's verkoopt zonder dat enige studie wordt gevolgd. Diploma Mills manifesteren zich in diverse vormen, uiteenlopend van meer of minder gestructureerde diploma-verkoopfabrieken tot kleine en handige internetondernemers.

Bent u als werkgever ooit via het internet bestookt met aanbiedingen van universitaire diploma's en academische graden die tegen uiteenlopende prijzen te koop worden aangeboden? Tien tegen één dat u te maken heeft met een zogenaamde Diploma Mill .Kenmerken
Het is vaak moeilijk te bepalen of een diploma bonafide is of niet. Gekochte diploma's en cijferlijsten lijken veel op documenten die door bestaande, erkende instellingen worden verleend. Als u de moeite wilt nemen de "instelling" op het internet te zoeken, let dan op de volgende kenmerken die een indicatie kunnen zijn dat u te maken hebt met een Diploma Mill: 

- de "instelling" heeft geen bezoekadres, alleen een postbus of ”suite number”
- het telefoonnummer is van een callcenter, een antwoordapparaat of een mobiele telefoon
- op de website wordt een voorbeelddiploma getoond
- de "instelling" biedt non-traditional education en/of distance learning  aan en verleent studiepunten op grond van levens- en werkervaring (credits for life experience )
- de "instelling" beweert erkend te zijn door een individuele staat in de Verenigde Staten (Wyoming en Montana zijn berucht hierom), de regering van kleine eilanden in de Stille Oceaan, het Caribische gebied (St. Kitts and Nevis) of door landen zoals Liberia, met weinig of geen overheidscontrole in het hoger onderwijs.
- men zoekt op de site tevergeefs naar informatie over faculteiten, staf, onderwijsprogramma's, enz.
een diploma kan precies zo worden besteld als men het hebben wil: met een datum in het verleden, met een bepaald judicium, enz.
- op de website worden logo's van betaalkaarten getoond
- de naam van de “instelling” komt (nagenoeg) overeen met die van een reguliere bekende universiteit, bijvoorbeeld "Columbia State University" (versus de echte Columbia University), ”Cambridge International University” (versus de echte Cambridge University) en "Trinity College and University" (versus het echte Trinity College). 

Meer informatie en verder lezen: www.diplomamills.nl

 

Nieuw: Portal FinancieelKlaar!

Handige financiële tools
voor ondernemers en adviseurs.

Met Checklists, Stappenplannen, Rekenmodellen en Voorbeeldmodellen. 


Op het gebied van onder meer begroten, balans en jaarrekening, investeren, financiering, kostenberekening, lenen en schenken en subsidies.  

Wekelijks komen er nieuwe financiële tools bij.

Ga direct kijken, meld u aan als gebruiker en ga direct aan de slag!


www.financieelklaar.nl

Als welkomstgeschenk ontvangt u de software Prognoses en Jaarcijfers (Ontwikkeld i.s.m. BDO Accountants)

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
hoe maakt u een goede functieomschrijving bij een vacature?
zo maakt u een goede vacaturetekst
let op wettelijke regels bij het opstellen van uw vacaturetekst
personeel aannemen begint bij een goede arbeidsovereenkomst
houd rekening met een liegende sollicitant
hoe herkent u een namaakdiploma?
personeel nodig bij (door)groei van uw bedrijf?
beginsalaris bepalen: aanvangsalaris een kwestie van afwegen en vergelijken
salarisvragen die u kunt stellen als werkgever bij sollicitaties
stappenplan personeel aannemen


Leidinggevenden hebben meestal ook te maken met begrotingen, jaarcijfers, enzovoort. U ontvangt daarom als nieuwe gebruiker de software “Prognoses en Jaarcijfers” helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-).