1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Doorstart na Faillissement - Wat zijn de arbeidsrechtelijke gevolgen?

Gaat uw bedrijf failliet dan is het wellicht nog mogelijk om een zogenoemde doorstart te maken. Want na faillissement van een bedrijf is een doorstart soms nog mogelijk. Wat gebeurt er na een doorstart met uw bedrijf?
 
Doorstart of herstart
Als uw bedrijf failliet gaat, wordt er een curator aangesteld. Deze curator zal kijken of voor uw bedrijf geheel of gedeeltelijk een doorstart mogelijk is. Hierbij spelen met name financiële factoren een rol. Soms kan het nog mogelijk zijn om een gedeelte van het bedrijf te laten doorstarten, waarbij dit niet mogelijk is voor het gehele bedrijf.
 
Hoe zit het met het personeel bij een doorstart?
De curator probeert bij een doorstart altijd zoveel mogelijk personeel bij de nieuwe eigenaar te plaatsen. Echter, dit is niet altijd mogelijk. Bedenk dat, in tegenstelling tot een gewone bedrijfsovername, een nieuwe eigenaar in het kader van een doorstart niet wettelijk verplicht is al het bestaande personeel over te nemen.
 
Bij doorstart een nieuwe arbeidsovereenkomst
Bij een doorstart gaan de arbeidsvoorwaarden niet mee over naar de nieuwe situatie. Personeel dat meegaat met de doorstart krijgt dan ook een nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden. Denk aan zaken als een ander salaris en andere arbeidsvoorwaarden. Ook is het mogelijk dat een werknemer na de doorstart een tijdelijk contract krijgt aangeboden terwijl deze bij de failliete werkgever altijd een vast contract heeft gehad. Gaat het om dezelfde werkzaamheden na de doorstart, dan mag de nieuwe werkgever niet een proeftijd in de arbeidsovereenkomst opnemen.

Nieuw: Portal FinancieelKlaar!

Handige financiële tools
voor ondernemers en adviseurs.

Met Checklists, Stappenplannen, Rekenmodellen en Voorbeeldmodellen. 


Op het gebied van onder meer begroten, balans en jaarrekening, investeren, financiering, kostenberekening, lenen en schenken en subsidies.  

Wekelijks komen er nieuwe financiële tools bij.

Ga direct kijken, meld u aan als gebruiker en ga direct aan de slag!


www.financieelklaar.nl

Als welkomstgeschenk ontvangt u de software Prognoses en Jaarcijfers (Ontwikkeld i.s.m. BDO Accountants, winkelwaarde € 79,0 excl. BTW).

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
reorganisatie: hoe selecteert u uw personeel bij een reorganisatie?
reorganisatie en ontslag: betrek uw personeel er zo vroeg mogelijk bij!
reorganisatie van uw bedrijf: een paar aandachtspunten
over het sociaal plan: hoe zit het met het sociaal plan bij reorganisatie?
reorganisatie: gevolgen van een reorganisatie voor uw werknemer
reorganisatie? let op de verplichting van medezeggenschap
sociaal plan - wanneer heeft uw bedrijf een sociaal plan nodig?
doorstart na faillissement - wat zijn de arbeidsrechtelijke gevolgen?


Leidinggevenden hebben meestal ook te maken met begrotingen, jaarcijfers, enzovoort. U ontvangt daarom als nieuwe gebruiker de software “Prognoses en Jaarcijfers” helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-).